6 inimesele
Vaja läheb :
- 150 g Täisterasai
- 75 g Kaerahelbed
- 150 g Demerara suhkur
- 150 g Pistaatsiapähklid (hakitud)
- 500 g Rõõsk koor 35%
- 500 g Maitsestamata jogurt (Kreeka või Türgi)
- 2 sl Vedel mesi
- 500 g Maasikad
1. Pane 3-4 saiaviilu 5 minutiks 200-kraadilisse ahju või kuivata päevakese õhu käes ning purusta köögikombainis. Sega saiapuru kaerahelveste, suhkru ja pistaatsiapähklitega.
2. Laota küpsetusplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 8 minutit, kuni segu on kuldpruun. Umbes poole küpsetamise ajal sega läbi. Lase jahtuda
3. Vahusta koor ning sega jogurti ja meega.
4. Lao klaaside põhja kihiti tükeldatud maasikad, pistaatsiapähklikaerahelbepuru ja koorevaht. Kaunista maasikate ja puruga. Serveeri kohe.
NIPP! Mee asemel sobib hästi ka vahtrasiirup.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar